Lånemegler for lån uten sikkerhet

loans

Lånemeglere er selskap som innhenter tilbud om forbrukslån på vegne av den som søker. Dette gjør de gjennom et samarbeid med en eller flere banker. Du finner tilsvarende tilbud og agenter for andre typer lån også, for eksempel billån og huslån. Den beste måten å finne et egnet tilbud på, uansett hva du låner til, er å sammenligne. Søker du for eksempel om forbrukslån i samme sparebank som du har lønnskonto i, kan det meget godt hende dette lånet er mye dyrere enn hva du ellers kunne fått. Ved å bruke litt tid på å innhente flere tilbud, gir du deg selv gode muligheter for å spare betydelige beløp.

Én søknad ­ mange tilbud

De beste lånemeglerne samarbeider med minst 12­13 forskjellige banker. Det betyr at du kan i teorien få like mange tilbud som det antallet banker megleren representerer. Det gjør prosessen med å finne det billigste forbrukslånet mye enklere. Det hender også at sjansene for bedre rentebetingelser øker når du bruker en megler. Bankene vet da at de konkurrerer med mange andre om deg som kunde, og vil dermed vurdere å gi et noe bedre rentetilbud.

Det er ikke noe i veien for å søke hos flere lånemeglere. Vær likevel oppmerksom på at det kan være en overlapping mellom hvilke banker hver enkelt samarbeider med. Søker du hos to meglere, vil for eksempel Bank Norwegian kunne komme til å motta din søknad to ganger, fordi begge meglere representerer denne banken.

Noen gode lånemeglere

Lendo, Centum Finans og Axo Finans er blant de lånemeglerne som har lengst erfaring med å skaffe forbrukslån uten sikkerhet, samt lån til refinansiering. Alle disse samarbeider med mange banker, og bankene er blant de mest kjente og rimeligste. Vil du treffe litt bredt, kan du vurdere å inkludere Online24 som en av de du leverer en søknad til. Denne låneformidleren tilbyr forbrukslån også fra litt mindre kjente banker, samt brukskreditter.

Det finnes også en rekke nykommere på dette markedet, der mange har opparbeidet seg både godt rykte og en stor kundemasse. Zmarta og Tjenestetorget er blant disse, det samme med Finansa og Pengi. Alle lånemeglere som er nevnt her, skaffer forbrukslån helt opp til 500 000 kroner, i tillegg til lån til refinansiering. Flere av de samarbeider også med banker som Komplett Bank, der du kan søke om brukskreditt på inntil 400 000 kroner. De fleste av disse meglerene tilbyr forbrukslån på dagen.

mortgage-brokerLånemeglere for de med betalingsanmerkninger

For de som dessverre har betalingsanmerkninger, er det normalt slik at det er så godt som umulig å få lån. Det er også svært vanskelig å få andre typer kreditter, eller tjenester der man betaler på etterskudd, for eksempel telefonabonnement. Gjeld som er tilknyttet slike anmerkninger bør betales ned så raskt det lar seg gjøre. Til det formålet kan en refinansiering av gjelda være en meget god løsning. Noen få banker tilbyr lån til dette, til tross for at søkeren har betalingsanmerkninger eller aktive inkassosaker. Normalt må du da stille med en eller annen form for sikkerhet for lånet.

My Credit og Sambla er to lånemeglere som skaffer forbrukslån til refinansiering for de med betalingsanmerkninger. Stiller du da med sikkerhet, kvitter du deg ikke bare med den brysomme gjelda, men du får også en langt bedre økonomisk hverdag. Renten på inkassolån som det ofte kalles, er vanligvis lavere enn for andre forbrukslån, nettopp fordi banken får bedre sikkerhet gjennom panteobjektet.

Hva er søknadsprosessen?

Det er like enkelt å søke om forbrukslån gjennom en lånemegler, som hos hver enkelt bank. Opplysningene du oppgir i de nettbaserte søknadsskjemaene, er informasjon du sannsynligvis alltid har tilgjengelig (navn, adresse, personnummer, etc.). Lånemeglerne er også temmelig raske til å gi deg tilbakemelding etter at du sendte inn søknaden. De videreformidler søknaden til bankene i samarbeidet, så snart de mottar den. Deretter kredittvurderer hver enkelt bank deg, før svarene kommer fortløpende i retur. Dette skjer som regel samme dag du søker.

Eventuelle tilbud på forbrukslån sendes så via lånemegleren, som da hjelper deg med å vurdere hvilket som er mest gunstig for deg. Slår du til på et av disse tilbudene, vil banken du valgte utbetale lånet så snart de har mottatt signert låneavtale. I de fleste tilfeller betyr dette at det tar mellom 1 og 3 dager fra man søker, til pengene er disponible på konto.

Tjenestene er helt gratis

Alle som formidler lån og kreditter, er underlagte bestemmelsene i Finansavtaleloven, og må forholde seg til retningslinjene fra Finanstilsynet. Ingen har lov til å kreve godtgjørelse for formidling av hverken forbrukslån eller andre typer lån. Lånemeglerne får i stedet en provisjon fra den banken du eventuelt låner av. Dette betyr ikke at banken da innhenter den samme summen de betaler i provisjon, gjennom økte kostnader for den som låner.

Tvert i mot opplever mange at betingelsene blir bedre når de bruker en lånemegler. I tillegg ville en slik praksis være lite smart av megleren. Du mottar selv tilbudene, og vil enkelt se om megleren anbefaler ”feil” lån på et eller annet vis. Som når du søker direkte til bankene, er en søknad om lån gjennom en lånemegler akkurat like uforpliktende, og du har også 14 dagers angrerett i henhold til Angreloven.

Kundeforholdet ditt er til banken

Husk at lånemegleren kun er et mellomledd som hjelper deg med å skaffe flere tilbud på forbrukslån. Selve avtaleforholdet vil bli mellom deg og den banken du velger. Megleren har ikke noe ansvarsforhold når det gjelder lånet, verken overfor deg eller banken. Lånemegleren kan uansett være til hjelp dersom du har spørsmål eller det oppstår problemstillinger der du trenger hjelp. De har som regel lang erfaring med denne typen finansiering, noe som kan komme til god nytte.